Франция, Англия и страните от Западна Европа се подготвят за едни от най-силните ветрове в региона от десетилетия насам с достигането на бурята "Киърън" до английския бряг.

Проливни дъждове се изсипват по крайбрежието в югозападния край на Англия. Националната метеорологична служба на Обединеното кралство предупреди хората да внимават. За вчера и днес бяха издадени предупреждения за тежки метеорологични условия за ветрове със скорост около 130 км/ч или повече в крайбрежните райони.

Жителите на Северозападна Франция също се подготвят за силни ветрове, за които националният синоптик "Метео Франс" предупреди, че могат да достигнат около 145 км/ч в Бретан, Нормандия и Пеи дьо ла Лоар. В северозападния край на страната се очакват ветрове със скорост до 170 км/ч и вълни с височина почти 10 метра.

Германската метеорологична служба отправи също предупреждения за бурята "Киърън", отнасящо се за районите близо до бреговете на Северно и Балтийско море, предаде ДПА. "Киърън" се придвижва от Ламанша през Англия към Северно море, каза метеорологичната служба. Силни ветрове със скорост до 90 км/час се очакват около обяд.

Предупреждава се и за гъста облачност и дъждове, а според прогнозите температурите ще бъдат между 11 и 14 градуса. Очаква се през уикенда вятърът леко да отслабне, но бурята и дъждовете ще продължат.