Въпросният снежен колос се е намирал в американския град Бетел, чиито жители са решили да се позабавляват, изграждайки снежното произведение.

Той е създаден през януари и февруари 2008 година.  >>>Галерия от много снимки на снежни човеци, кучета, тролове, туристи и др. вижте тук>>>

Снежният човек, в случая - снежна жена, висока над 37 метра, беше кръстена на Олимпия, в чест на сенатора от щата Олимпия Сноуи. Тежестта на снежната красота е около шест хиляди тона - толкова сняг е бил изразходван за създаването му. Всички квартални училища са се включили в създаването на аксесоарите за Олимпия.

Олимпия в цялата и красота:

Снимка: Pxhere, Twitter

Червените устни на снежната жена са изработени от боядисани автомобилни гуми. Ски станаха "реснички" - 8 за всяко око. Ръцете на Олимпия бяха направени от деветметрова канадска ела. На главата (около 15 метра в диаметър!) са сложени червена шапка, а шията и е увита с червен шал, чиято дължина е 40 метра. На врата на снежната красавица е сложена брошка под формата на снежинка. Диаметърът на бижутата, изработени на ръка, възлиза на почти 2 метра.

 

Работата по създаването на снежната фигура продължила две седмици и приключи на 29 февруари. Олимпия се е стопила изцяло едва през юли месец същата година.

Между другото, създавайки Олимпия, жителите на Бетел са подобрили собствения си рекорд от 1999 г .

Тогава те издигнали снежен човек с височина 34 м 60 см, наречен "Ангъс, кралят на хълма" в чест на губернатора на Ангъс Кинг.