Кратка буря нанесе поражения в Сливен, има пречупени клони, навеси и чадъри на заведения в града, видя репортер на БТА.

Пороен дъжд, придружен с вятър със скорост над 70 км/час, се изля в града за десетина минути около 12 часа днес, съобщиха от общинския пресцентър. Падналите количества вода са от 11 литра на квадратен метър. В село Злати войвода падна за кратко градушка.

Бурята нанесе поражения върху зелената система на града. Паднали са клони, има пречупени дървета предимно в кварталите "Република", "Българка", "Комлука", "Речица" и по пътя за с. Чинтулово. Има сигнали за наводнени обекти. Временно прекъсна тока в кв. "Сини камъни". Проливният дъжд е прекъснал и ел.захранването в с. Ковачите. По авариите работят служители на електроразпределителното дружество.

Снимка: БТА

От Полигона за борба с градушките информираха, че градоносните облаци са били обработени с 54 ракети.

Създадена е организация за поетапно премахване на падналата зелена маса в Сливен и общината.

Щетите се отстраняват от екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" съвместно с общината. Екипи на пожарната реагират на сигналите за наводнени обекти. 

Лятна буря, придружена със силен вятър и градушка, удари преди обяд и Симеоновград и района.

Няколко къщи и читалище са с отнесени и повредени покриви при днешната буря в Симеоновградско.

Отделно има смачкани автомобили и повредени къщи от паднали дървета. Вятърът е съборил и електрически стълбове.

В част от града има проблеми с електричеството, обхвата на телефоните и интернета. Деформирани са и панелите на фотоволтаична централа.

В социалните мрежи се появиха снимки и коментари за паднали дървета върху коли и едра градушка. Все още се установяват щетите.

Снимка: Фейсбук

Към пожарната има подадени 6 сигнала за паднали дървета в Симеоновград. Местните пожарникари са получили подкрепления от Димитровград, които да разчистват улиците. Няма данни за пострадали хора.

Количетвото на валежа в Хасково е 4 литра на квадратен метър, съобщиха от метеорологичната обсерватория.