Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове. На места около планините ще превали и прегърми. Дневните температури ще са от 19 до 24 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива, намаляваща от югозапад. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с поява на средна  и висока облачност. Ще се появи слаб западен вятър. Ще се затопли още и температурите ще бъдат от около 24 до 28 градуса. На места са възможни и стойности с градус-два по-високи. 

По-хладно с няколко градуса ще остане по морския бряг заради студената все още морска вода.

 На континента нашият полуостров ще бъде най-топлото място, с температури достигащи до 30 градуса. Така ще се задържи още няколко дни. 

Хладен въздух от северозапад държи  температурите в западните и северни части на континента по-ниски от обичайните. Там на места превалява слаб дъжд. По-топло, до двадесет градуса, с дъждове, придружени от гръмотевици, е в източните части на континента, в Украйна. 

Топло за сезона остава в събота и неделя. Минималните температури ще бъдат от около 10 до 15 градуса, а дневните от 25 до 30 в събота и от 27 до около 32 градуса в неделя.

Облачността ще бъде по-често незначителна, а вероятността от краткотрайни валежи около планините е малка.

В понеделник от северозапад ще прониква по-студен възду и на места ще превали и прегърми.

Главно дневните температури ще се понижат и ще бъдат около и малко под 20 градуса.

Ново повишение на температурите ще започне към сряда и в средата и втората половина на следващата седмица дневните стойности отново ще бъдат от 23 до около 28 градуса.