През първия ден на седмицата времето в страната ще бъде частично нестабилно. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух. На отделни места около и след обяд ще превали и прегърми. 

Температурите на изток ще се понижат и в следобедните часове в страната те ще бъдат от около 16-19 в източните райони до 23-25 в крайните западни и югозападни.

Във вторник облачността ще бъде променлива, след обяд- значителна, купеста и купесто-дъждовна. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а дневните от 18 до около 23. Около и след обяд на много места ще превали и прегърми, като по-значителни ще бъдат явленията около планините.

В сряда остава неустойчиво. Минималните температури ще бъдат без промяна, а дневните - от около 20 до 25-26 градуса. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на много места в цялата страна около и след обяд.

В четвъртък неустойчиво остава над западната половина, но започва повишение на температурите: минималните ще са от 9 до 14, а дневните от 22 до 28 градуса. В планините и на изток ще се появи слаб до умерен вятър от южната четвърт.

В петък облачността - около и след обяд, купеста, ще бъде на по-малко места. Минималните температури ще са от 10 до 15, а дневните  от 24 до около 28 градуса. Валежи и гръмотевици ще има, но те ще бъдат локални и на по-малко  места.

В събота и неделя краткотрайни валежи ще има главно и само над планините и полупланинските райони на запад. 

Минималните температури ще бъдат около и над 15 градуса, а дневните - от 25-26 до около 30,  по-високи в неделния ден, а на места до около 31-32 градуса.