Днес ще бъде слънчево, с повече облаци над югоизточната половина на страната.

Ще духа слаб северозападен, по-късно през деня над източните райони - северен вятър. Максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса. Слаб краткотраен дъжд е възможен на отделни места над Югозападна България по-късно след обяд.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, с повече висока облачност над източните райони. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 10 до 15 градуса в повечето места, малко по-ниски във високите котловини на Западна България. 

През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над източните и северни райони по-късно след обяд. Вероятността за валежи е малка. 

Дневните температури ще достигнат 26 до 30, 31 градуса. 

На европейския континент есенното време атакува от западния и от източния край. 

В Мадрид ще бъде хладно и ще вали силен дъжд. Хладно и дъждовно ще бъде и в западните части на континента — Лондон и Париж, както и в източния край — в Москва.

Топло е в централните части, а Балканите отново са най-топлото място, с температури около 30 градуса и слънчево време.

У нас в сряда ще бъде топло, с температури от 28 до 32 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаб краткотраен дъжд ще превали на места е източната половина на страната.

Минималните температури в следващите дни ще бъдат най-често от 11 до 16 градуса, по-ниски в някои дни в инверсионните части на низините и високите полета.

Топло, слънчево, с временни увеличения на облачността ще бъде в четвъртък. Дневните стойности ще бъдат от 28 до 32, 33 градуса.

Топло, но с повече облаци, ще остане в петък. Дневните температури ще се понижат с градус-два.

През нощта срещу събота, отначало на места в северните райони, а по-късно и около Стара Планина ще превали краткотрайно и ще прегърми. Ще се появи и усилва вятър от запад-северозапад.

В съботния ден температурите ще останат над обичайните за септември - от 25 до 30 градуса. Облачността ще бъде променлива, често значителна. Дъжд ще превали на много места в южната половина на страната.

В неделя вятърът ще отслабне и ще бъде слаб от северозапад. Дневните температури в повечето места ще бъдат от 22 до 28 градуса, малко по-ниски в североизточните райони - около 20.

Облачността ще бъде променлива, на запад намаляваща до незначителна. Дъжд ще превали над Рило-Родопската област и на места в североизточните райони и по Северното Черноморие.