Днес в по-голямата част от низините до обяд ще има мъгли или ниски облаци.  Ще духа слаб вятър от изток и североизток. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

Повече слънчеви часове ще има в планините и високите места. В източните райони на отделни места ще преръми или превали съвсем слабо.

Утре минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, в някои котловини на запад до около нулата.

През деня съществена промяна на времето няма да настъпи. В по-голямата част от страната ще има значителна ниска облачност, на места с временни разкъсвания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и североизток и  с него ще прониква по-хладен въздух.

След обяд температурите ще бъдат от 6 до 11 градуса. Отново на отделни места, главно на изток, са възможни съвсем слаби превалявания или преръмявания.

В сряда ще остане облачно, с временни разкъсвания на облачността, главно над южните райони. Температурите ще останат без промяна. Вятърът от изток ще бъде слаб.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от около 1 до 5-6 градуса. През деня вятърът ще се ориентира от запад - слаб, на места в Дунавската равнина до умерен.

Мъглите в Дунавската равнина ще се разсеят. Облачността ще бъде променлива. Дневните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса.

В петък вятърът от северозапад ще се увили, в Дунавската равнина умерен и силен. Минималните температури ще са без промяна, а дневните от 7 до 12.

В събота и неделя дневните температури слабо ще се повишат и на места в неделя ще достигнат 13-15 градуса. През съботния ден ще бъде все още ветровито.