Днес преди обяд ще остане облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността над югозападните райони. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

Дневните температури ще бъдат от 7 до 11 градуса в повечето места.

След обяд от юг облачността ще се разкъсва и намалява и в края на деня над южните райони ще бъде незначителна. Над северните райони ще се задържи средна и висока облачност.

През нощта над южните райони облачността ще бъде незначителна, а на север ще се задържи средна и висока облачност.. Вятърът ще отслабне и почти ще стихне. На много места ще се образуват мъгли и ниски облаци.

Минималните температури утре ще бъдат от около минус 1 до плюс 4 градуса.

Утре сутрин, отначало над северозападните райони, а по-късно над по-голямата част от страната ще се появи и усили северозападен вятър. Мъглите ще се разсеят, облачността ще бъде променлива.

Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

В петък минималните температури ще бъдат от 1 до 5-6 градуса, а дневните от 7 до 11 в повечето места. Облачността ще бъде значителна, средна и висока. 

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от северозапад.

Е събота над Северна България ще бъде слънчево, а повече облаци ще има над южните райони. Ще остане ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад.

Температурите слабо ще се повишат  и минималните ще са от 2 до 8, а дневните от 9 до 15 градуса.

В неделя вятърът ще отслабва и спира. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5, а дневните - от 10 до 15 градуса.

Сравнително топло ще остане и в понеделник, а във вторник, според предварителните прогнози, температурите слабо ще се понижат. Ще се усили вятърът от изток, облачността ще се увеличи, а на отделни места ще превали и преръми слабо.