През нощта облачността ще бъде значителна в западните и централни райони. Там на места ще превали слаб сняг. Разкъсвания и намаления ще има над Източна България.

Ще духа до умерен вятър от север и североизток и с него отново ще нахлува по-студен въздух от Арктика.

Минималните температури ще са от минус 6 до минус 2 градуса.

През деня ще бъде облачно, студено и ветровито. Ще превалява слаб сняг. Дневните температури ще са от около нула до 5 градуса.

На континента топло, но облачно, ще бъде по западните брегове. Слънчево, с по-ниски от обичайните температури ще остане в голяма част от Централна Европа. Над източната част на континента се спуска студена арктична въздушна маса. На Балканите ще бъде ветровито, със слаби валежи предимно от сняг, в южните части — от дъжд и сняг.

Студено, с температури до около минус 10 остава в Украйна и Южна Русия.

У нас в петък и събота ще бъде студено, с минимални температури от минус 8, минус 9 до минус 3 градуса. Облачността ще бъде значителна, но само  на отделни места ще превали съвсем слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, а дневните температури ще останат около нулата: от минус 3 до плюс 3 градуса.

Най-ниски температури сутрин ще имаме в неделя, когато ще паднат до интервала от около минус 10, минус 11, до минус 4 градуса.

Вятърът ще отслабне, на много места ще стихне и в котловините и низините е възможно да се образуват мъгли.

Дневните стойности слабо ще се повишат и ще бъдат от 1-2 до 7 градуса. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност.

В понеделник минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2, а дневните - от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, около Стара Планина, Пирин и Рила на места ще превали краткотраен сняг.

Във вторник ще има незначителна облачност. Слабото затопляне ще продължи. Минималните стойности ще бъдат от около минус 6-7 до минус 1, а дневните от 6 до 11-12 градуса.

В сряда и четвъртък температурите ще се повишат още и минималните ще бъдат около и малко под нулата, а дневните ще достигнат 15-18, 19  градуса през втория ден. Предимно слънчево или с незначителна облачност.