Днес ще има променлива облачност, по-значителна над западните райони. До следобедните часове в източната половина на страната облачността временно ще намалява до незначителна. Сравнително меко за януари време, с максимални температури от 5 до 10 градуса.

През нощта облачността ще се увеличава и ще бъде значителна. Минималните температуреи ще бъдат от минус 1 до плюс 3 градуса. В крайните северозападни райони и  в планините на Югозападна България ще превали слаб сняг.

Утре ще бъде облачно. На места, главно в Източна българия ще превали слаб дъжд, а в планините и крайните северозападни  райони - съвсем слаб сняг. Температурите ще бъдат от 1-2 на северозапад до 6-7 градуса в южните райони. Ще духа слаб, до умерен вятър от изток-североизток. През нощта срещу сряда вятърът в Източна България плавно ще се преориентира от югоизток и ще се усили.

Минималните температури в сряда ще са от 1 до 7, а дневните чувствително ще се повишат и ще са от 5 до 12 градуса. В някои източни райони и  на места северно  от планините са възможни и стойности до около 14 градуса, а в крайните северозападни райони ще бъде по-студено, до 2-3 градуса.

Облачността ще бъде значителна, а дъжд ще превали на места в Източна и Южна България. 

Много динамично време предстои в четвъртък и петък. Страната ни ще се намира на границата на две контрастни въздушни маси и времето ще бъде твърде разнообразно. Привечер и през нощта срещу четвъртък преваляванията ще обхванат голяма част от страната.

В повечето места ще вали  дъжд, но в северозападните райони и високите полета на Западна България е възможно дъждът да преминава в мокър сняг и обратно. Температурите сутрин ще са от около 1 до 7 градуса, а през деня в четвъртък от 2, 3 градуса на северозапад до 11-12 в крайните югоизточни райони.

През деня дъжд, по високите места - сняг, ще вали в централните и част от западните райони. Отново напомняме, че обстановката е изключително динамична и гранична, затова е необходимо да се следят ежедневните прогнози в развитие. Това се отнася  най-вече за високите западни полета и северозападните райони, където валежите вероятно ще бъдат в смесена фаза.

В петък ще бъде облачно и ще превалява над цялата страна.

В събота и неделя валежите ще отслабват и спират, а температурите слабо ще се понижат. По-ниски, около и само  малко над обичайните за януари, ще останат температурите в неделния ден, а според предварителните прогнози, през следващата седмица ни очаква ново чувствително затопляне.