Авторитетната британска метеослужба Мет Офис, известна със своите много добри прогнози, публикува кратко видео с очакваните валежи днес и утре в Югоизточна Европа.

Както предупредихме още вчера, от днес започва бавно омекване на времето, но и нови валежи от сняг, а в източните райони - от дъжд.

Междувременно беше публикуван запис как алпийски крави самостоятелно си пробиват път в еднометровите преспи. Видно от самия клип, животните се справят сравнително добре:

У нас времето ще омекне, по-осезаемо в източната половина на страната, но циклонът Бенджамин ще ни донесе и нови валежи от сняг, на изток - от дъжд.

Нова вълна от лошо време, наречена "Ипатия", обхваща от днес Гърция, предаде агенция АНА-МПА. Очакват се бурни южни ветрове в моретата на страната, предупреждава гръцката метеорологична служба.

"Катимерини" съобщава, че в община Солун и днес остават затворени училищата.

Предишните интензивни атмосферни явления, наречени "София" и "Телемах", донесоха обилни снеговалежи и ниски температури и предизвикаха проблеми в транспорта, затваряне на училища и отнеха живота на четирима души.

Днес се очакват валежи от сняг в планинските и полупланинските райони на централна и северна Гърция и в равнинните райони на Тесалия, Македония и Тракия. В останалите части от страната се очакват дъждове и локални бури.

Подобрение на времето се очаква в петък, когато обаче температурите отново ще спаднат.