Температурният фон в страната в момента е с няколко градуса над обичайния за месеца и ще остане такъв и другата седмица.

Освен, че е топло, въздухът е и доста сух във вътрешността на страната и това, заедно с вятъра, засега лимитира и наличието, и продължителността на сутрешните есенни мъгли.

Този характер на времето ще се запази през следващите поне десетина дни.

Към 3-4 ноември температурният фон във височина слабо ще се понижи, но температурите ще останат чувствително над обичайните за ноември.

Днес облачността ще бъде променлива, но в по-голямата част от страната - висока и прозрачна за слънчевите лъчи. Средна, по-плътна облачност ще има над северозападните райони.

Температурите ще бъдат от 21 до 27 градуса - нормални за края на август и началото на септември стойности. Ще духа слаб вятър от югозапад- юг.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Тази нощ и  в ранните сутрешни часове е крайните западни и северозападни райони е възможно да превали слабо, като не е изключено и  да прегърми. Валежите няма да бъдат съществени, където ги има.

Минималните температури утре ще са от 10 до 16 градуса, а дневните от 20 до 26 градуса.

Любопитна обстановка ще се създаде към вторник. Тогава стациониращ, оклюзионен фронт, заедно със свързаната с него долина, ще донеса доста валежи, но...само на запад от България. на места в Западна Сърбия, Босна и Хърватско дори са възможни проливни валежи. Нашата страна ще остане с голяма вероятност "на сухо", тъй като стабилен гребен на високо налягане на изток ще блокира движението на активния процес на изток. 

Превалявания са възможни във вторник, но само на места в крайните западни и северозападни райони. В същото време, в челото на долината, към нас, със усилване на вятъра. ще се усили преносът от югозапад  и  температурите отново ще достигнат стойности от около 21 на северозапад до 27, 28 градуса на места северно от планините. 

Топло, почти без валежи, с температури, достигащи на места стойности, близки до 30 градуса, ни очакват и през останалата част на следващата седмица.

Очаквайте в следващите дни обобщената прогноза, актуална към момента, на световните метеоцентрали, за времето през ноември и зимния сезон.