В Обединените арабски емирства и Катар паднаха проливни дъждове, които предизвикаха вчера смущения в пътния трафик, предаде Франс прес.

Валежите, които са рядкост в страните от Персийския залив, накараха властите да отправят предупреждения към шофьорите и жителите, както и призиви за повишено внимание. На пътуващите до международното летище беше препоръчано да използват метрото, за да избегнат натоварените пътища.

По данни на журналист от АФП движението по магистралата, свързваща Дубай със столицата Абу Даби, е било силно забавено от проливния дъжд. Фотограф на АФП съобщи, че окаченият таван на спортен център в столицата, където се провеждал турнир по джудо, е поддал под напора на водата, която е заляла коридорите.

В Катар също имаше обилни валежи, допълва БТА. Министерството на вътрешните работи призова шофьорите да избягват три главни пътни артерии в Доха, които са под вода. Снимки и видеоклипове на автомобили, попаднали в наводнени улици, обиколиха социалните мрежи.

Властите в ОАЕ и Катар засега не съобщават за човешки жертви, а местните метеорологични служби посочват, че дъждовете не са свързани с циклона "Тедж", който през последните дни засегна югоизточното крайбрежие на Йемен, отне живота на двама души и принуди 10 000 да напуснат домовете си.