Двама души са загинали, а няколко други са настанени за болнично лечение, след като бурята Али удари Северна Ирландия, Централна Шотландия и Северна Англия вчера с ветрове от над 100 мили (повече от 150 километра) в час.

По сведения на "Гардиън", през деня хиляди са останали без електричество или са в невъзможност да отидат до работните си места, тъй като по пътищата има преобърнати от стихията камиони. Затворени са и много училища.

Един мъж е загинал и друг човек е ранен в Северна Ирландия. Убитият е бил на 20-годишна възраст, а и пострадалият - на 40-годишна възраст.

Те са изпълнявали дейности на открито по договор с общината в гората Forest Slieve Gullion, близо до Нюри, Каунти Даун. Полицията заяви, че няма съмнителни обстоятелства, а инцидентът е по вина на Изпълнителната агенция за здраве и безопасност.

Али е първата именувана буря на сезона и е ударила по време на сутрешния час пик. Ирландската полиция потвърди, че жена, чиито каравана е буквално издухана от крайпътна скала, е изгоряла в колата си в западната част на Ирландия.

Жената е швейцарка и е работела в местен увеселителен парк като организатор на детски партита.

Британските метеослужби МЕТ Офис са издали оранжев и червен код за днес в много райони на Великобритания.

Затворени са главни магистрали в Ирландия и Великобритания, а властите предупреждават автомобилистите и пешеходците да бъдат внимателни и да не излизат без необходимост на открито, поради опасността от летящи предмети и възможни наранявания.