Днес ще бъде слънчево, с висока облачност. Ще духа до умерен вятър, на места временно силен, от югозапад. Дневните температури ще достигнат 27 до около 32 градуса.

През нощта ще бъде топло, със значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури сутринта ще бъдат от 12 до 17 градуса.

Утре облачността от запад ще започне да се увеличава. Вятърът, все още от югозапад, ще се усили и ще бъде умерен и силен. Дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса. Привечер, отначало над западните райони, ще започнат превалявания от дъжд, на места придружени и от гръмотевици. Това ще бъде краят на продължителния топъл период с летни температури, продължил повече от половин месец.

В сряда ще бъде облачно. От северозапад ще започне да нахлува студен въздух и температурите след обяд ще бъдат доста различни на запад и северозапад и в източните райони, където вятърът все още ще бъде умерен и силен от югозапад.

В северозападните райони те ще се понижават в сравнение с тези от началото на денонощието и няма да превишават десетина градуса, докато на изток до късния следобед ще се задържат над 25-27 градуса.

В западните и северни райони ще има валежи от дъжд, гръмотевични бури, на места и градушки. Възможни са и значителни количества валежи.

В четвъртък ще бъде по-хладно, с минимални температури от 4 до 9 и дневни от около 10 до 16, само в крайните югоизточни и южни райони до 19-20 градуса.

Дъжд ще превалява в южните и източни райони, а по високите части на планините преваляванията ще са от сняг. Ще бъде и ветровито, с умерен и силен западен вятър.

В петък ще бъде хладно, сутрин  с температури от около 1 до 6 градуса, а през деня от 11-12 до 18 градуса. Облачността ще бъде променлива, дъжд ще превали около планините на юг. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, от запад.

В събота облачността ще остане по-често значителна, с временни разкъсвания и намаления. Температурите ще са без промяна.

В неделя ще остане хладно и по-често облачно, с превалявания от дъжд главно над южните и източни райони. Отново ще се появи вятър от северозапад, в Дунавската равнина умерен и силен. Минималните температури ще бъдат от около 2 до 7, а дневните - без промяна, предимно от 12-13 до около 17-18 градуса.

Хладно ще остане времето и в началото на следващата седмица.