Днес над страната ще бъде слънчево, в низините - горещо. По-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще има след обяд на северозападните и западни райони и там отново ще има гръмотевични бури, краткотрайни валежи, а не са изключени и локални градушки.

Дневните температури в страната ще бъдат от 31 до 37, на юг на места до около 37 градуса. Ще остане ветровито, с до умерен източен вятър.

НИМХ е обявил жълт код за очаквани валежи и гръмотевици за днес за 10 области в Западна България.

През нощта краткотрайните валежи на северозапад ще спират и до сутринта над повечето райони ще бъде ясно. Минималните температури утре ще са от 14 до 19 градуса,по-високи по морето.

Утре вятърът ще се ориентира от северозапад  и ще бъде до умерен. Температурите в западните и северни райони слабо ще се понижат и ще бъдат от около 29 до 34 градуса, по-високи в Горнотракийската низина - все още до около 35-36 градуса. За София очакваната температура утре ще бъде около 27 градуса.

Ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност. Краткотрайни валежи и гръмотевици са възможни на места в страната, а по-съществени такива ще има в планините на югозапад, както и високите котловини на запад, включително в Софийско.

В сряда ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен северозападен вятър. Дневните температури ще бъдат от около 28 до 33 градуса, на юг отново до 35. 

Ще има променлива облачност,но вероятността за валежи е малка.

В четвъртък вятърът ще отслабне и ще стихва в повечето райони. Температурите ще останат без промяна, от 27-28 до 33 градуса. Ще се развива купеста облачност, но ще остане без валежи.

Слънчево, с купеста облачност след обяд, но минимална вероятност за валежи, ще остане времето в петък и събота. Температурите ще останат без промяна-около 30 градуса, в интервала между 28 и 33.

В неделя ще бъде слънчево. След краткия отдих от горещините през седмицата, температурите от ново тръгват нагоре и ще са в интервала от 31 до 36, 37 градуса. Ще духа слаб, на места на изток до умерен източен вятър.