Продължава горещото време в обширни части от Сибир в Русия.

В последния ден от летния сезон и първия на климатичната есен, централните и южните райони на Красноярската територия (област) на Сибир бяха в топлия сектор на циклона, разположен върху средното течение на река Об.

Средната дневна температура на въздуха надвишаваше климатичните стойности с 6 до 8 градуса. Рекордни стойности бяха отбелязани в  Тува.

В село Ерзин термометърът достигна отметката +33 градуса, която е с цели 4 градуса по-висока от предишната, наблюдавана през 2001 г.

В 13:00 местно време в неделя в Ерзин въздухът се затопли до +26 градуса, следобед се очаква да +30. Абсолютната максимална температура за 1 септември там е 29,4 градуса, регистрирана през 2007 г. Следователно вероятността е голяма през първия септемврийски ден за актуализиране на рекорда.

В началото на новата седмица Тува ще бъде в зоната на атмосферен. На места ще са дъждове с различна интензивност и продължителност, в някои райони има силни и много силни, проливни дъждове, гръмотевични бури, градушка, на места и силен западен вятър с пориви от 12-17 м / с.

Поривите на места може да бъдат и бурни - 20-25 м / s

Температурата през деня ще бъде по-ниска - 24..29 градуса, отново над обичайната за сезона.