Днес ще бъде слънчево, с дневни температури от нула до около  5 градуса. В източните райони все още ще духа слаб до умерен вятър от север, а в западната част на Дунавската равнина - слаб западен вятър.

През нощта ще бъде ясно и студено, с минимални температури от около минус 7 до минус 2 градуса. В Източна България северният вятър ще отслабне.

През деня ще бъде слънчево, сутрин на места с краткотрайни мъгли. Дневните температури ще са от нула до 5 градуса. Ще духа слаб западен, а в източната половина на страната - слаб до умерен северен вятър.

Без съществена промяна ще остане времето в следващите няколко дни. От сряда до събота дневните температури съвсем слабо,  с по градус-два на ден, ще се повишават към събота в низините ще достигнат стойности около 10-12 градуса. Това са температури, по-високи от обичайните за най-студеното време на годината с няколко градуса.

След сряда-четвъртък ще се повишат и минималните, макар по-слабо и ще бъдат от около минус 4 до нула градуса - това вече са стойности, сравними с обичайните климатични стойности за януари.

 Предварителните прогнози са единодушни, че истинска зима не бива да очакваме и по-нататък, поне до 20 януари.