До довечера над по-голямата част от страната ще остане облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността над западните части на страната.

 Слаб сняг ще превали на места северно от планините и в Източна България, но валежите няма да бъдат съществени. Ще духа вятър от север, в източните райони умерен и временно силен. Дневните температури ще достигнат стойности от минус 3 до плюс 3 градуса.

През нощта облачността ще бъде по-често значителна, с временни разкъсвания и намаления. В Източна България ще остане ветровито. Минималните температури утре ще останат ниски - от минус 12 до минус 7, малко по-високи на места в Тракия и по морския бряг. 

Утре ще има променлива облачност, почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3-4 градуса. Ще продължи да духа до умерен вятър - в източните райони от север, а я западната половина от предимно от северозапад.

Студено, в Източна България - ветровито, остава и в сряда. Минималните температури ще са малко по-високи, от около минус 9, минус 10 до минус 4 градуса в повечето места. 

През деня ще има значителна облачност, с по-съществени разкъсвания на запад. В източната половина на страната ще превалява слаб сняг. Дневните температури ще останат от малко под нулата по високите полета и на североизток до 3-4 градуса в Тракия и на запад.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, на запад намаляваща до незначителна, а повече облаци ще има на изток. Там, в крайните източни райони и по Черноморието отново ще превали слаб или съвсем слаб сняг. Вятърът ще бъде слаб, от североизток и изток. Температурите ще останат без съществена промяна.

В петък студеният вятър ще спре, но сутрин минималните температури ще са ниски, от около минус 12 до минус 6-7 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. На места е възможно за кратко сутринта да се образуват мъгли. Дневните температури слабо ще се повишат  и ще бъдат от около нула до 5-6 градуса.

В събота, отначало над Дунавската равнина, ще се появи и усили вятър от запад. Минималните температури ще се повишат и в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 7 до минус 2, само по високите полета на запад  и югозапад до около минус 9, минус 10. През деня ще духа до умерен, в Дунавската равнина и силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще бъдат от 3 до около 9, 10 градуса. Подобно ще остане времето и в неделния ден.