Днес ще бъде слънчево и топло за сезона. В по-голямата част от низините, където има утринни мъгли, около обяд видимостта ще се подобри. Температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса, на места в източните райони и Предбалкана - малко по-високи. В източните части ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

През нощта ще бъде ясно. В котловините и низините ще има мъгли. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около нула до 6 градуса.  Денят ще започне със слънчево време, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. 

Дневните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, на места в източните райони - малко по-високи. Там ще духа слаб вятър от югозапад.

Над цяла Европа продължава да бъде значително по-топло от обичайното за втората половина на декември, но най- голяма е аномалията на Балканите - в България, Румъния и Гърция. Тук е по-топло от обичайното с 10 и дори 15 градуса и утре на места е възможно да бъдат отбелязани температурни рекорди.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се увеличава и минималните температури в четвъртък ще са по-високи, от 4-5 до 9 градуса в повечето места.

През деня облачността ще бъде значителна, но предимно висока - прозрачна за слънчевите лъчи. Дневните температури ще бъдат от 11 до 15 градуса, на места - до около 18.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се понижат, по-съществено в северозападната половина на страната и ще бъдат в интервала от около 9-10 градуса на северозапад до 17 в източните и югоизточни райони.

В събота ще има променлива облачност. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, а дневните - от 11 до 16.

През нощта срещу неделя и в неделя през страната ще премине атмосферно смущение  и от запад на изток  на места ще превали, предимно слабо. По-съществени валежи са вероятни на места в южните и най-вече югоизточни райони.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните - от 9 на северозапад до 16, 17 на югоизток.

Според сегашните предварителни моделни сценарии, през първата половина на следващата седмица, вкл. Бъдни вечер и Коледа, над страната ни ще нахлуе по-хладен въздух с океански произход. На места ще превали дъжд, по високите части на планините - сняг, но валежите няма да бъдат съществени.  Вятърът от запад и северозапад ще се усили, а температурите ще останат по-високи от обичайните за декември. Обръщаме внимание, че това са само предварителни прогнози, а сигурни такива за празничните дни можете да очаквате към края на тази седмица.