Днес облачността ще бъде незначителна, намаляваща в много райони до слънчево време.

Вероятността за валежи е малка, но в крайните североизточни райони и около планините на места е възможен краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще достигнат 21 до 26 градуса.

През нощта ще има предимно висока облачност. Ще остане без валежи. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури утре сутрин ще са от 8 до 12 градуса.

През деня утре ще бъде топло и предимно слънчево, с поява на висока и средна облачност.

Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса. В източните райони и планините ще духа слаб южен вятър.

В северозападните части на континента остава доста хладно за сезона, като в Лондон сутрин температурите ще бъдат близки до нулата. Хладно и дъждовно е и в централните райони, а на юг, както и у нас на Балканите, ще се радваме на топло време.

В събота от северозапад и североизток ще прониква по-хладен въздух. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13, а дневните ще се понижат чувствителни спрямо петъчните и ще бъдат от 15 до 20 градуса, в североизточните райони - по-ниски, до 12-14 градуса. Облачността над Западна българия ще бъде променлива, а над източните райони - значителна.

Ще завали дъжд, предимно в централните и източни части на страната. По-съществени валежи ще има по Черноморието и в планините на Южна България.

В неделя сутрин минималните температури ще бъдат от около 2 до 8 градуса  и  на места в котловините и високите полета не са изключени слани.

Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 16 до 21 градуса.

Ниски за месец май ще останат минималните температури в понеделник и вторник: от около 3 до 7-8 градуса.

Дневните стойности ще се повишават и ще бъдат около и над 20 градуса, във вторник до 23-24.