Ураганът ETA удари Североизточна Никарагуа. Той излезе на брега на юг от град Пуерто Кабезас и се движи на запад със скорост 7 км / ч. Скоростта на вятъра в урагана достига 60 m / s (220 km / h).

Това е първият ураган, наречен с тази буква от гръцката азбука. Това се случи, след като бяха изчерпани предвидените имена за сезона и се премина към азбуката.

Това не се случва за пръв път, но за пръв път ураганите стигнаха до тази поредна гръцка буква, с което настоящият сезон на атлантическите урагани стана рекорден по брой тропически вихри.

Предупреждението за урагани продължава за района от централната част на никарагуанското крайбрежие до границата с Хондурас, където бурята също бушува.

В няколко страни от Централна Америка се очакват силни валежи.

Над 350 mm валежи са падали на места в Хондурас на ден. Страните от Централна Америка са преживели опустошителни свлачища и наводнения.

На 5 ноември, когато излезе на брега, ураганът ETA отслабна до стадия на тропическата депресия, но след 7 ноември ще се попълни с енергията на топлото Карибско море и ще се засили отново до стадия на тропически циклон.

След това вихърът ще се премести на север от Куба.