През тази седмица ни очаква време, с по-близки до обичайните за периода температури, а ще има и краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Днес облачността ще бъде променлива, преди обяд на много места значителна.

Превалявания от дъжд ще има на повече места преди обяд, а в следобедните часове - около планините, но и в източните и югозападни райони. Дневните температури ще бъдат от 2 до 29 градуса, в крайните югозападни райони до 32-33.

Ще духа слаб вятър от североизток.

През нощта краткотрайните валежи в повечето места в страната ще спрат, а облачността ще намалее. Краткотрайни превалявания са възможни по Черноморието. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури утре в повечето места ще са от 11 до 17 градуса.

През деня ще се развива купеста облачност и в следобедните часове краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места над Източна България и планините.

Ще духа слаб вятър от североизток, а дневните температури ще са от 24 до 30 градуса.

На континента топло остава в южните райони - По Средиземноморието. Захлаждане имаме на Балканите, където на места отново ще има валежи и гръмотевици. В централните части температурите са около обичайните за там, около Алпите са възможни краткотрайни превалявания.

В сряда ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в югозападните райони и на места в планините. Дневните температури ще са от 26 до 31 градуса.

В четвъртък ще бъде по-нестабилно, с превалявания и гръмотевични бури, както и локални градушки в западните и централни райони на страната. Температурите ще останат без съществена промяна. 

Нестабилно в някои райони ще остане времето до края на седмицата. В местата с по-съществени превалявания ще остава малко по-хладно. Повече подробности очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.