В следващите 6-7 дни времето няма да бъде много динамично: есенно, с облаци, мъгли и слаби превалявания само в някои места.

Днес ще бъде облачно.  На места все още ще превалява слаб дъжд, в повече райони - преди и около обяд. Дневните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса, в крайните северозападни и югозападни райони до около 19.

Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони - от север.

През нощта ще остане облачно, на места със слаби превалявания. Вятърът от североизток ще бъде слаб, на места в северните и източни райони на страната- до умерен.. Температурите утре сутрин все още ще са сравнително високи - от 6 до 11 градуса.

Утре през деня облачността над източните райони ще бъде разкъсана, докато на запад ще остава значителна. На места все още са възможни слаби превалявания. максималните температури ще са от 11 до 16 градуса, в крайните югозападни райони - до 18.

Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

В четвъртък ще остане облачно, а температурите ще бъдат без съществена промяна спрямо тези в сряда. Почти без валежи.

В петък по-значителна облачност ще има над южните райони. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните - от 11 до 16 градуса.

В събота минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, малко по-високи по морския бряг. Облачността ще намалее до незначителна, но сутрин на много места в низините и котловините ще се образуват мъгли, които ще се задържат до следобедните часове. Дневните температури ще са от 11 до 15 градуса.

В неделя повече облаци ще има над източните райони. Минималните температури ще са от около 1 по високите полета до 6-7 градуса. В източните райони ще духа слаб вятър от североизток.

Дневните стойности ще останат от 10 до 15 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето в понеделник и вторник. Сутрин над части от низините ще има мъгли и ниски облаци, а в планините ще има и слънце. Минималните температури ще са от около 1-2 до 6-7 градуса, а дневните стойности от около 10 до 15, в местата с мъгли - малко по-ниски.