Предупреждение за проливни валежи и силни гръмотевични бури е в сила днес в 9 области в Западна България. В районите с код жълто са възможни количества до около 50 л/кв.м. Има опасност и от градушки.

До края на деня краткотрайни превалявания ще има на места в Западна България, съобщи още в петък Dir.bg. През нощта повече облаци ще има над западните райони на страната. Преди полунощ в Северозападна България, а до сутринта и на места в западната половина на страната и в централните северни райони е възможно да превали и прегърми.

През нощта и утре предупреждение за интензивни валежи е в сила в 12 области от Западна и Централна България. Остават условията за значителни количества, силни гръмотевични бури и градушки.

Първи съобщения за силен дъжд днес дойдоха от Благоевград. Преливат шахти, булевардите "Св. Св. Кирил и Методий" и "Димитър Солунски" са под вода. Наводнени са паркингите при жп-гарата, в квартал "Запад". На бул. "Св.Св. Кирил и Методий" се е образувал огромен водовъртеж с диаметър 8 метра. Наложило се е на място да пристига пожарна.

В момента силен дъжд се излива над Банско и София. Бурята не подмина Дупница. В Перник пък се изсипа градушка. При поройния дъжд по-рано през деня в Кюстендил е паднало кестеново дърво в близост до болница.