От утре предстои захлаждане с около десетина градуса. Ще се понижат трайно и минималните температури, които до последните дни също бяха високи за септември.

Днес ще бъде слънчево и топло, с поява на висока облачност. Повече облаци ще има на запад, а преди полунощ - и в югозападните райони, заради влиянието на средиземноморския субтропичен вихър, който се намира в Йонийско море и ще донесе порои и силен вятър в южните части на Гърция, най-вече на Пелопонес.

Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток и изток.

През нощта вятърът от североизток ще се усили и ще бъде умерен и временно силен. С него ще нахлува по-хладен въздух.

Утре облачността ще бъде променлива, валежи ще има само на изолирани места в планините и южната половина на страната.

Вятърът ще бъде слаб, само на изток - до умерен, от североизток-север.Ще бъде по-хладно от днес, с температури от 23 до 27, само в крайните западни и южни райони до  около 28, 29 градуса.

В София максималната температура ще достигне 28 градуса.

В събота и неделя ще има променлива облачност, намаляваща през втория ден до незначителна. Почти без валежи. максималните температури ще са от 21 до 25, 26 градуса. Ще духа слаб, до умерен североизточен вятър.

Чувствително ще се понижат и минималните температури, като в неделя ще са в интервала от 6 до 12 градуса в повечето места.

В началото на следващата седмица ще има незначителна облачност, като повече ще бъде тя на югоизток. Там, главно по Южното Черноморие са възможни слаби превалявания.

Минималните температури ще са най-често от около 6 до 12 градуса, а дневните - от 22 до 26, 27.