Утре предстои последният ден от дългата септемврийска поредица с истински летни температури.

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Температурите утре сутрин на повечето места ще бъдат от 11 до 16 градуса, по морето — все още до около 20.

През деня утре ще бъде слънчево, с повече облаци в крайните западни райони и по Черноморието. Ще духа слаб вятър от изток и североизток.

Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса, за София около 28.

В Централна Европа от север нахлува хладен въздух и температурите там ще се понижат чувствително. Този процес в петък и събота ще достигне и нашата страна и ще понижи температурите чувствително. 

Между Южна Италия и Пелопонес в Гърция през следващите дни ще се наблюдава интересен вихър, наречен "Медикейн» по аналогия с «Хърикейн» (Hurricane)  или средиземноморски ураган.

Той е различен от обикновените циклони, тъй като няма ясно изразени студен и  топъл фронт и сектори, а притежава обособено топло ядро, подобно на "истинските" тропически вихри.

Вихърът е по-малък от събратята си в Атлантика и другите океани, но ще донесе силен вятър и проливни дъждове в акваториите в Йонийско море и по крайбрежието на Западен Пелопонес в южната ни съседка в следващите 2-3 дни.

Това явление няма да засегне нашата страна.

В петък и събота под влияние на проникващ от север и североизток по-хладен въздух у нас предстои чувствително захлаждане.