Последните дни на лятото ще бъдат по-горещи от обичайното с 6-7 градуса, а валежи не се задават поне в следващите десетина дни. 

Днес ще бъде горещо, с температури от 31 до 36 градуса. Повече облаци ще има над северозападната половина на страната, но само на отделни места е възможно съвсем слабо да превали и прегърми. През деня ще духа слаб до умерен вятър от изток, който привечер и преди полунощ ще отслабва и на повечето места ще стихне.

Утре ще бъде слънчево и горещо, с температури от 30 до 35 градуса. Ще духа предимно слаб източен вятър.

Слънчево и горещо ще остане времето и  в сряда. Температурите ще останат предимно в интервала от 30 до 35 градуса.

В четвъртък температурите съвсем слабо ще се понижат и ще бъдат от 29 до 33, 34 градуса. Ще продължи да духа слаб вятър от изток.

В петък ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. Остава горещо, с температури от 29 до 34, 35 градуса.

В събота температурите слабо ще се понижат, макар със символичните до 2-3 градуса и горещото време ще бъде по-поносимо. Максималните стойности в страната ще са от 28 до 32, 33 градуса.

Първият ден на климатичната есен (която започва от 1 септември и продължава до края на ноември) ще започне с температури от 28 до 32, 33 градуса и слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, а повече облаци ще има над планините на Югозападна България. Ще остане без валежи.

Предстоящата седмица ще предлага добри условия за море и отлични - за планински туризъм. По морския бряг ще духа приятен бриз от изток, а в планините температурите ще бъдат по-поносими от жегите в низините. Ще остава сухо, без валежи и с отлични условия за дълги преходи, стига да се съобразите с бързо скъсяващия се ден, който вече е по-кратък от тези в средата на лятото с повече от 2 часа.

Според предварителните прогнози, времето ще остане без съществени промени до 4-5 септември, със слънчево и сухо време и температури от 27, 28 до 32, 33 градуса.