През днешния и утрешния ден атмосферата над страната ще се лабилизира допълнително.

Докато през вчерашния ден бурите и преваляванията бяха предимно в планините и източните райони, днес вероятност от подобни явления има над цялата страна.

Добре е да си носите чадър, ако ви предстои излизане на открито.

През днешния ден ще има по-често значителна облачност.

Още преди обяд на места ще превали краткотрайно, а с напредването на деня гръмотевични бури или краткотрайни валежи ще има на много места в цялата страна.

В района на София също с голяма вероятност ще превали и прегърми.

Напомняме, че подобни явления в края на пролетта и началото на лятото са с неравномерно, локално разпределени по площ и в рамките на няколкостотин метра са възможни големи разлики между количествата валеж.

Заради облачното време минималните температури бяха високи за май месец, но през деня облачната покривка и проникналият от североизток малко по-хладен въздух ще понижат дневните температури спрямо вчерашните и  те ще бъдат от около 17 до 23 градуса.

Утре съществена промяна на времето не се очаква. Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, а дневните от 17 до 24.

В събота ще има повече слънце, но температурите ще бъдат около обичайните за месец май, от 19 до 24 градуса.

В неделя над по-голямата част на страната ще остане слънчево или с купести облаци, но почти без валежи. Такива са вероятни в крайните западни и в югозападните райони на страната, включително в части от Софийско.

В понеделник отново ни очаква по-нестабилно време, с превалявания на запад, а във вторник - над цялата страна.

Следете актуалните ежедневни прогнози на wremeto.dir.bg.