Горещото, предимно сухо и слънчево време над страната ще се задържи не само през тази седмица, а с голяма вероятност - до края на месеца.

Днес ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност, без валежи. Температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса, по морето до около 28, 29. Ще духа слаб, в източните райони - временно до умерен, източен вятър.

Утре и в сряда съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде слънчево, сухо и горещо, с температури от 31 до 36 градуса, отново малко по-ниски по морето. Ще продължи да духа слаб североизточен и източен вятър.

В четвъртък горещината ще се усили още и дневните температури ще достигнат 33 до 37, 38 градуса. Вятърът от североизток ще бъде слаб, до умерен.

В петък облачността над северозападната половина на страната ще бъде променлива, но ще остане горещо и почти без валежи. Температурите ще са от 31 до 36 градуса. Вятърът от североизток ще се усили и ще бъде предимно умерен, на места в източната половина на страната - временно силен.

В събота ще бъде ветровито, горещо и с променлива облачност. На места в централните части на Северна и в Североизточна България не са изключени слаби краткотрайни превалявания. Дневните температури ще бъдат от 31 до 36, 37 градуса. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде опасно - почиващите там да бъдат особено внимателни!

 В неделя вятърът ще отслабне малко, но остава ветровито. Температурите - предимно от 31 до 36 градуса, но на места на юг са възможни и стойности до 37 градуса. Вятърът ще бъде слаб и умерен от изток.

Според предварителните прогнози, активните атмосферни процеси ще останат далеч от нашата страна и през следващата седмица. Въздушният пренос ще остане от изток, но на фона на мощни антициклонални гребени и във височина, времето ще остава предимно слънчево, макар все още ветровито в някои дни, или с незначителна облачност над по-голямата част от страната.

Температурите ще бъдат около и над 32, 33 градуса. С голяма вероятност, на подобно време ще бъдем свидетели поне до последните дни на месец август.