Наближава краят на климатичната зима, която тази година е с един ден по-дълга.

До края на деня днес ще бъде слънчево или с висока и средна облачност. Главно в източните райони ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Дневните температури ще достигнат 13 до 18 градуса.

През нощта облачността ще се увеличава, но ще бъде все още средна и висока и ще остане без валежи. Ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса.

В съботния ден ще бъде доста топло за това време на годината, с температури от около 15 до 21 градуса на места в източните райони. Там ще духа умерен и силен южен вятър. Облачността над западната половина на страната ще бъде значителна, а на изток все още ще има повече слънце.

В неделя остава топло, с минимални температури от 6 до 11 в повечето места и дневни - от 14 до 19 градуса. В източната част на страната ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, а в западната част на Дунавската равнина - от изток. Облачността ще бъде променлива, често значителна, но дъжд ще превали само на места в крайните югозападни райони и някои планински райони.

В понеделник облачността ще бъде променлива, ще има и слънчеви интервали. почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток и ще бъде до умерен. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, а дневните от 14 до 19.

Без съществени промени ще остане времето във вторник и сряда.