През нощта от запад облачността ще се увеличи и в сутрешните часове, отначало в западните райони ще започнат превалявания от дъжд. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса.

Вятърът ще бъде от юг-югоизток, а с началото на деня постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и с него за кратко ще нахлуе по-хладен въздух.​

През деня облачността ще бъде значителна, на места ще превалява дъжд, по най-високите части на планините - сняг. На отделни места е възможно да прегърми.

Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър.

Дневните температури ще достигнат 13 до 18 градуса.

В голяма част от Западна и Централна Европа ще остане облачно, на места с превалявания от дъжд, но температурите ще се повишават.

В северната част на Балканите ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат, но на юг ще остане топло с до около и над 20 градуса.

През нощта срещу петък валежите ще спрат навсякъде.

В Петък минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а през деня ще се затопли чувствително и дневните стойности ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Вятърът ще бъде слаб, до умерен, от запад-югозапад.

В събота ще се затопли още малко и на много места дневните температури ще бъдат около и малко  над  25 градуса.

В неделя от северозапад ще нахлуе студен въздух, ще бъде облачно и от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът от северозапад ще бъде умерен и временно силен.

Според предварителните прогнози, от понеделник отново ще се затопля.