През следващите дни времето остава мартенско, без повече зимни студове дори в мека форма. С изключение на утрешния ден, когато ще бъде по-хладно и с температури около нормалните, през останалото време ще бъде по-топло от обичайното за първата половина на март.

Днес облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и около обяд от югозапад ще започнат превалявания. До довечера те ще обхванат западната и централна част от страната, На места в западните райони валежите ще бъдат значителни. Ще има и гръмотевици. В планините ще вали сняг. Максималните температури ще бъдат все още високи, от 15 до 20 градуса, с няколко градуса по-ниски в крайните западни и северозападни райони.

Вятърът - умерен и временно силен от юг, ще започне да сменя посоката си със северозападна, отначало над западната част на Дунавската равнина.

През нощта ще бъде облачно. На много места ще продължи да превалява дъжд. Температурите утре сутрин ще са от 2 градуса на запад до 9-10 градуса в крайните източни райони, където все още ще духа слаб южен вятър. В Дунавската равнина вятърът ще бъде от северозапад, умерен и временно силен.

Утре през деня облачността ще бъде значителна, с повече разкъсвания над западните райони. Слаб дъжд все още ще превалява над източната половина на страната. Ще духа слаб северозападен вятър. Ще бъде по-хладно от последните дни.

Максималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, на изток и югоизток до около 13 градуса. До вечерта преваляванията ще спрат почти навсякъде, освен в Бургаско и Странджа, където все още ще вали слаб дъжд.

В петък минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, в югоизточните части на страната - до 7-8. Денят ще започне с незначителна облачност, но от запад тя ще се увеличава и до вечерта ще се заоблачи навсякъде, все още с предимно средна и висока облачност, все още без валежи. Дневните температури ще се повишат и ще са от 12 до 17 градуса. Вятърът отново ще се ориентира от юг, предимно слаб.

В събота ще бъде топло, ветровито, с умерен и временно силен южен вятър. Дневните температури ще са от 15 до около 20 градуса. Дъжд ще завали над северозападните, а по-късно през нощта срещу неделя и  над южните райони. На места валежите отново ще бъдат придружени от гръмотевици.

Много топло за март ще остане и в неделя. В източните райони температурите ще доближат 22, 23 градуса. Там ще духа умерен и силен южен вятър. Над Западна България температурите ще бъдат по-ниски, до около 13м 15 градуса на северозапад. В Западна и Централна България ще превалява дъжд.

В понеделник и вторник ще бъде по-хладно и облачно, на много места ще превалява дъжд, вече предимно слаб. Температурите ще бъдат от около 5-6 до 11 градуса.