През седмицата ни очаква променливо време: застудяване, силен вятър в началото и по-топло през втората и половина.

Днес ще има значителна облачност, с по-съществени разкъсвания и намаления преди обяд над западните и източни райони. В Източна България ще духа умерен и временно силен южен вятър. Около обяд, отначало над Западна България ще започнат превалявания от дъжд, на места придружени и от гръмотевици. По-късно привечер и преди полунощ валежите ще обхващат и останалата част от страната, но от запад бързо ще спират.

Дневните температури ще достигнат 17 до 22 градуса.

През нощта ще бъде облачно. Ще духа силен, в Дунавската равнина - и бурен вятър от запад-северозапад. Преваляванията ще спират, освен в крайните южни и на места в североизточните райони. Минималните температури сутринта ще бъдат от 1 до 6 градуса.

Във вторник ще бъде хладно и много ветровито. Облачността ще бъде значителна в източните части на страната, а в западната половина след обяд ще се разкъсва и намалява. Краткотрайни превалявания ще има на отделни места в западните и североизточните райони, като валежите по високите места ще бъдат от мокър сняг, но няма да бъдат значителни. Краткотрайни снежни заряди са възможни и по високите места в Софийско. Дневните температури ще достигнат 5 до 10 градуса.

В сряда денят ще започне с доста студено за това време на годината време: минималните температури ще бъдат от около минус 3 на места по високите полета до около 3 градуса. Ще бъде все още ветровито с умерен и силен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, на моменти значителна. Не са изключени слаби краткотрайни превалявания, но само на изолирани места.

Дневните температури ще бъдат от около 5-6 до 12 градуса.

В четвъртък сутрин вятърът временно ще отслабва и спира. Минималните температури ще са от минус 2 до 4, а дневните от 12 до 18 градуса. Облачността ще бъде променлива. През деня вятърът ще се усили и ще бъде слаб до умерен, от запад-югозапад.

В петък облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Слаби краткотрайни превалявания са възможни в североизточните райони. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще са от 4 до 9, а дневните от 14 до 20 градуса. 

В събота ще бъде топло, с температури около 20 градуса, но ще има повече облаци и на места ще превали.

В неделя температурите ще се понижат с няколко градуса, а превалявания ще има на повече места.