Американката е завела дело срещу американския метеорологичен канал в размер на 125 милиона долара във връзка със смъртта на нейния син, 25-годишния Корбин Лий Джагър, в автомобилна катастрофа в Тексас на 28 март 2017 г.

Това се е случило по време на онлайн излъчване. Колата на канала не е спазила стоп-знака, движейки се с 113 км / ч и се блъснала в колата на Джагър. Тримата участници в инцидента загинали на място в близост до град Спур.

Любопитното е, че и синът на жалбоподателя е работил, но в друга метеослужба - НОАА и наблюдавал бурята, преследвайки я.

Ищецът твърди, че той е имал предимство, докато Уилямсън и Джарнал от телевизионния канал многократно са нарушавали правилата на движение, в преследване на бури, но ръководството на телевизионния канал си затваряло очите за това.

Според американския Център за прогнозиране на буритев този район е било забелязано торнадо в деня на инцидента и е съобщено за силен дъжд.

В САЩ съществува нещо като "гилдия" на преследвачите на бури и торнадо и в каналите за видеосподеляне и социалните мрежи могат да бъдат намерени многобройни клипове и филмчета, плод на тяхната дейност.

Те често стават жертви или биват наранявани, но в случая, видно, атмосферното явление няма никаква вина.