За шести пореден ден в Хасково бе подобрен температурният рекорд за деня. Следобед термометрите отчетоха 19,0 градуса, съобщиха дежурните от местната хидрометеорологична обсерватория.

Досега най-топло на 10 февруари е било през 1958 година - 18,0 градуса. Вятърът бе със скорост 54 км. в час, допълниха от станцията.

От началото на тази седмица днес е първият ден, в който максималната температура не надхвърля 20,0 градуса. През следващото денонощие пък ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта слаби валежи от дъжд ще има в Югозападна България и Родопската област. В Източна България и в районите в близост до северните планински склонове - до силен. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Утре валежи ще има в Южна България, значителни следобед и през нощта срещу понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, но там валежът ще е слаб. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен и бурен, слаб до умерен ще остане само в западната половина на Дунавската равнина. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°, в София - 15-16°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но без валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното - 3-4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През първите дни от новата седмица ще бъде облачно, с валежи от дъжд. На повече места в страната и повече по количество ще са в понеделник, а във вторник ще намалеят по обхват и количество. В понеделник вятърът ще отслабне, ще е до умерен в източната половина от страната; във вторник ще се ориентира от северозапад, ще бъде умерен. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода.