Днес ще бъде слънчево, с температури от 17 до 23 градуса. Ще духа слаб вятър от югоизток и ще бъде по-топло от вчера с 4-5 градуса.

Средиземноморският циклон, приковал вниманието на медиите в южната ни съседка, ще донесе обилни валежи в Гърция, но и по западното средиземноморско крайбрежие на Турция. Според сегашните актуални моделни сценарии, той ще повлияе и на времето в нашата страна, но само с далечната си периферия. Преваляванията, причинени от него, ще засегнат само частично югоизточните райони на страната.

Утре у нас облачността ще бъде променлива, като по-значителна ще бъде тя в крайните северозападни и югоизточни райони. Слаби превалявания от дъжд ще има в Югоизточна България и планините на Южна.

Минималните температури ще се повишат и ще са от 5 до 10, в югоизточните райони до 13 градуса, а дневните от 19 до 24 градуса.

В неделя съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните от 17 до 21. Ще се усили вятърът от североизток. Облачността ще бъде незначителна в по-голямата част от страната, освен в крайните югоизточни, а по-късно и източни райони. Там на места отново е възможно да превали.

В понеделник температурите остават в интервала около и малко под 20 градуса. Значителна облачност ще има само над крайните източни райони и по Черноморието са възможни слаби превалявания от дъжд.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад, а температурите ще се повишат и ще бъдат от 19 до 25 градуса.

През нощта срещу сряда и в сряда през страната ще премие размит атмосферен фронт. Температурите ще се понижат с 1 до 3 градуса, а само на отделни места ще превали, предимно слабо.