Днес ще бъде слънчево, с висока облачност и почти тихо, освен по Черноморието и на югоизток, където ще се появи вятър от изток-югоизточна посока.

Дневните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса.

През тази нощ ще бъде ясно, с поява на висока облачност над западните райони. В Стара планина и Североизточна България ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури сутринта ще бъдат от около минус 1 до плюс 4 градуса.

През деня ще бъде слънчево, със средна и висока облачност над западната половина на страната, В източните райони ще духа слаб вятър от югоизток, а в западната половина на Дунавската равнина - от изток. Ще се затопли и температурите след обяд ще достигнат 14 до 19 градуса. По-хладно ще бъде по морския бряг. В столицата ще бъде слънчево, а дневните температури ще достигнат около 14-15 градуса.

На европейския континент температурите са близки до обичайните за средата на март. Най-хладно е на Британските острови, като все пак в Лондон вече не вали сняг като миналата седмица, а слаб дъжд.

Най-топло е на Балканите, с температури у нас и в Гърция близки до 20 градуса и слънчево време. Това, обаче, ще бъде за кратко. Към средата на седмицата ни очаква поредно захлаждане и превалявания.

У нас в сряда денят ще започне с минимални температури от 1 до 6 градуса в повечето места. От запад облачността ще се увеличава, отначало средна и висока, но по-късно през деня ще се вплътнява и от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат южните райони.

Дневните температури ще са от около 12 на запад до 17 в източните райони.

В четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд в цялата страна. ПО високите полета на запад и в Предбалкана ще вали и сняг и там за кратко е възможно да се образува временна снежна покривка. В началото на деня температурите ще са от около нула по високите полета на запад, 4-7 в Дунавската равнина и до 8 градуса на юг и югоизток.

През деня със слаб и умерен вятър от северозапад и север ще нахлува студен въздух и дневните стойности няма да се повишат съществено.

През нощта срещу петък валежите ще спрат навсякъде, а облачността от запад ще се разкъсва. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до 4-5. През деня ще има променлива облачност, дневните температури ще се повишават  и ще достигнат 8 до 13 градуса. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони - все още до умерен от север.

В събота и неделя ще бъде слънчево и почти тихо. Сутрин за кратко на места в низините и котловините ще се образуват мъгли, които с изгрева на слънцето бързо ще се разсейват.  Минималните температури ще бъдат от около нула до 4-5 градуса, но на места в събота ще бъде по-студено, до минус 3-4 градуса.

В събота дневните температури в повечето места ще бъдат от 10 до 15-16, а в неделя ще се повишат още и ще достигнат 14-19 градуса.