През нощта ще бъде облачно. Ще вали дъжд: преди и около полунощ главно в западните райони, а след това - и в останалата част от страната. В Източна България ще духа умерен южен вятър, на югоизток - временно силен.

Минималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

През деня ще бъде облачно и ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър. Дъжд ще вали в източните и южни райони, като в Странджа и Родопите на места валежите ще са значителни. Възможно е и да прегърми. Дневните температури ще са от около 13 до 18 градуса, за София около 11-12.

В неделя облачността ще бъде значителна, в процес на намаление след обяд. Вятърът ще отслабне и ще бъде от северозапад, в Добруджа - от север-североизток. Почти без валежи, такива са възможни само в крайните югозападни райони. Минималните температури ще са от около 1 до 6, а дневните - от 7 до 12.

В понеделник сутрин ще бъде ясно и почти тихо и на много места ще има слани и мраз: температурите ще са от около минус 3 до плюс 2, на места в котловините и ниските места в низините и малко по-ниски. Там ще се образуват и краткотрайни утринни мъгли.

След обяд ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Температурите ще се повишат малко и ще бъдат от около 8 до 13-14 градуса.

Във вторник минималните температури ще бъдат от около нула градуса до 5-6 градуса. Ще се появи вятър от юг-югоизток, който в източните райони и северно от планините ще се усили до умерен и временно силен. Денят ще започне със слънчево време, на места в котловините на запад - с намалена видимост.

След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава от запад. Дневните температури ще се повишат и ще достигнат 14-15 до 20 градуса.

Променливият характер на мартенското време ще продължи да се изявява: в средата на седмицата отново ни очакват захлаждане и превалявания от дъжд.