Снежната покривка тази сутрин е от няколко сантиметра в северозападните райони до 7 см в София. Малко повече е снежната покривка по по-високите места на запад и северозапад. Температурите са около и малко над нула градуса.

Днес ще  бъде облачно. В западните и северозападни райони ще превалява сняг, през повечето време - предимно слаб. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури днес ще са от около нула градуса в София  и по високите полета до 6-7 на места на североизток и по Черноморието.

През нощта преваляванията в северозападните части на страната ще спират, но ще завали и в южните райони, където ще вали сняг, а в ниските части на Горнотракийската низина - сняг и дъжд.

Утре минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 1. Преди обяд слаб сняг и дъжд ще вали в южните райони, а след обяд валежите ще спрат навсякъде, освен в крайните югоизточни райони. Вятърът ще отслабне  и почти ще стихне, освен в крайните източни райони, където ще бъде слаб, от север.

Дневните температури ще се повишат и ще достигнат 5 до 10, 11 градуса. По-ниски ще останат по високите полета на запад - до 4-5 градуса.

В петък облачността ще бъде променлива, по-значителна над югозападната половина на страната. Почти без валежи. Сутрин ще бъде студено за април, с температури от около минус 4 до плюс 1. Ще се появи слаб вятър от югозапад.

Дневните температури ще се повишат още и ще са от около 8 градуса на запад до 15-16 в източните и най-вече в североизточните райони.

В събота и неделя ще се повишат и минималните температури и ще бъдат от 3 до 8-9 градуса, по-високи през втория ден.

Облачността ще бъде по-често значителна и в събота на места ще превали слаб дъжд.

В неделния ден ще има значителна облачност, но дъжд ще превали на места на запад, а по-съществени валежи ще има в крайните южни райони. Температурите в събота ще са от 11 до 17 градуса, малко по-ниски по високите полета.

В неделя в южните райони ще бъде по-хладно, а в Дунавската равнина, където  ще има разкъсвания на облачността дневните стойности ще достигнат 17-18 градуса.

В началото на следващата седмица от североизток ще прониква по-студен въздух. Дневните температури ще се понижат с 6-7 градуса. Минималните също ще паднат чувствително и в много места ще има слани и мраз - отрицателни температури.