Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се в следобедните часове. Слаби превалявания са възможни в Родопите. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен западен вятър. Максималните температури ще са от 20 до 25 градуса.

През нощта облачността на север ще намалее. Минималните температури утре ще бъдат от 8 до 13 градуса. В западните високи полета при изясняване ще бъде малко по-хладно, а в югоизточните райони - по-топло, до около 15 градуса.

Утре ще има повече слънце. облачността ще бъде променлива, предимно средна  и  висока. Максималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса. Ще остане ветровито с до умерен северозападен вятър.

Още преди полунощ срещу петък вятърът от северозапад ще стихне, а по-късно ще се появи слаб източен вятър. Минималните температури  в петък сутрин ще са от 7 до 13 градуса. На места около реките не са изключени  кратки сутрешни мъгли. През деня ще бъде слънчево, с температури след обяд от 19 до 23 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето в събота и неделя. Минималните температури ще са от 7 до 12, а дневните от 19 до 24 градуса. Ще бъде слънчево, с висока облачност в западната половина на страната през първия ден. В неделя облачността, предимно средна  и  висока, ще се увеличи над цялата страна.

През почивните дни в планините ще има отлични условия за туриаъм. Температурите на 1200 метра надморска височина в събота ще бъдат около 14, а в неделя - 15 градуса. Облачността ще бъде прозрачна за слънчевите лъчи, средна  и  висока. Без валежи.

През следващата седмица времето ще остава почти без промяна. Ще се усилва североизточният приземен пренос  и  температурите слабо ще се понижат, като минималните стойности към средата на седмицата ще бъдат от 6 до 10 градуса в повечето места, а максималните - от 17 до 22.