В редакционна статия на Times се казва, че законът "не е настигнал общественото мнение" по отношение на неотдавнашните протести за климата.

В материала пише: "За трети пореден ден централен Лондон беше спрян от усмихнатата арогантност на протестиращите с оранжеви плакати, които блокираха главните пътища и умишлено засилваха яростта на шофьорите. Полицията не направи незабавни опити да ги премести, а се движеше покрай тях, като се намесваше само за да предупреди шофьорите, че всеки опит да ударят протестиращите или да ги изхвърлят от пътя ще се счита за нападение, което ще доведе до тяхното арестуване."

Той продължава: "Законът е толкова глупав, колкото и тактиката на нарцисистите, които уж водят кампания за незабавно спиране на използването на изкопаеми горива."

Just Stop Oil уж не водила кампания за незабавно спиране на използването на изкопаеми горива. Тя призовавала за незабавно спиране на лицензирането на нови проекти за изкопаеми горива. Но блокирането на пътищата е факт.

Редакционната статия завършва:

"Докато предложените по-строги санкции не бъдат въведени, вътрешният министър Суела Браверман и полицейските началници трябва винаги да считат подобни протести за "сериозни нарушения", да спрат парализата на столицата и да накарат самозваните климатични екстремисти да плащат повече за своята арогантност."

Коментарът за Daily Telegraph на колумнистката Джудит Уудс е озаглавен: "Ако полицията няма да спре екотерористите, обществеността със сигурност ще го направи."