За втори ден подред в няколко български града термометрите отчетоха температурни рекорди. 

Днес следобед температурата в Хасково беше 23,8 градуса, което е рекордна стойност за цялата история на мониторинга на времето за днешния ден, съобщиха дежурните от местната хидрометеорологична обсерватория.

Досега най-топло на шести февруари е било през 1993 година, когато живакът е стигнал 18,3 градуса.

Вчера също имаше температурен рекорд за деня с отчетени 21,3 градуса.

Максимална температура от 21,9 градуса на сянка е измерена този следобед в Русе, което е рекорд за тази дата. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град, цитирани от БТА.

Досега най-топло на 6 февруари е било през 2009 г., когато термометрите са отчели 18,6 градуса. Най-студено на тази дата е било през 2005 г. - минус 20,2 градуса.

Втори ден отчитат температурен рекорд и в Търговище. Това съобщи ръководителят на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева.

Днес максималната измерена стойност е 21 градуса. Температурният рекорд досега бе от 1970 г. - 18,7 градуса, показва справка на институцията, цитирана от БТА.

По данни на Стойчева максималната температура за месеца е отчетена на 27 февруари 1995 г. - 25 градуса. Най-студено пък е било през 1956 г., когато са регистрирани минус 21,7 градуса. През същата година, но на 5 февруари е записан абсолютният минимум за месеца - минус 22,9 градуса.

Вчера над Търговищко отново бе слънчево и топло, въпреки силния вятър, достигащ 12 метра в секунда. Измерената максимална температура е била 18,1 градуса. Подобрен е температурният рекорд от 1993 г., когато са записани 16,5 градуса на 5 февруари.

Според синоптика топлото време над региона ще се задължи до края на седмицата.

В 15:00 часа днес температурата в Монтана достигна 23,8 градуса, съобщи началникът на метеорологичната станция в града Леночка Ангелова.

Температурата е най-високата в града от няколко години насам, температури от около 25 градуса през февруари са достигани за последно през 2016 година.

Прогнозата е до края на седмицата най-високите дневни температури в Монтана и региона да са около 15-20 градуса, а след това да започнат валежи и понижаване.

Едва в средата на следващата седмица ще има значително захлаждане и връщане на температурите към традиционните за февруари от 5-10 градуса, уточни Ангелова.