Предстои цяла седмица с доста топло за февруари време, като дневните температури в много дни ще бъдат априлски - около и над 20 градуса.

Днес ще бъде слънчево или с незначителна средна и висока облачност, но много ветровито. Ще духа умерен и силен, в Дунавската равнина временно бурен вятър от запад. Дневните температури ще достигнат 16-17 до около 22 градуса.

През нощта ще има разкъсана висока облачност. Ще бъде ветровито, с умерен и силен западен вятър. Доста топло за февруари, с температура от 5 до 10 градуса. Малко по-ниски ще бъдат температурите в някои високи котловини и места на запад.

През деня ще бъде слънчево, със висока облачност. Вятърът в западната и южна част на страната ще отслабне, но на североизток ще бъде все още силен, от запад. Дневните температури ще бъдат по-характерни за април, вместо за началото на февруари и ще са от около 16 до 23 градуса.

В Европа температурите са с няколко градуса по-високи от тези в средата на миналата седмица и на много места на юг доближават 20 градуса. На Балканите ще бъде най-топло, с температури до 23 градуса.

По-хладно, в някои райони със слаб дъжд, ще бъде в централните и западни части, а на североизток, в Москва ще вали сняг. Там ще бъде и най-студено, с отрицателни температури през деня.

В нашата страна в сряда и четвъртък ще има висока и средна облачност. Температурите сутрин ще са от 2 до 8, а дневните - от 14 до 19-20 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър.

В петък ще бъде слънчево или с незначителна облачност и дневни температури от 16 до 21 градуса.

В събота облачността - висока и средна постепенно ще се увеличава от запад. Температурите ще бъдат без съществена промяна, от 17 до 22-23 градуса, по-високи северно от планините и в източната половина на Дунавската равнина. В Източните райони ще се появи и усили вятър от югозапад. 

В неделя облачността ще се вплътнява и снишава, но слаби валежи са възможни едва привечер над югозападните райони. Минималните температури слабо ще се повишат, а дневните - ще се понижат с 2-3 градуса.