До края на деня облачността ще бъде променлива, по-значителна след обяд  и привечер.

На места в източните райони и по Черноморието ще превали краткотрайно, а в планините на югозапад и ще прегърми. В по-голямата част от страната ще остане без валежи.

Ще духа до умерен вятър от северозапад, който ще отслабва и следобед  и привечер ще се ориентира от изток.

Максималните температури ще са в по-широки граници: от около 19-21 на изток до 28 в северозападните и югозападни райони.

През нощта ще има променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса.

През деня утре облачността ще бъде променлива. Краткотрайни превалявания са възможни на места в южните райони. Дневните температури ще бъдат от около 22 на изток до 28 в Западна България. Вятърът в западната половина на страната ще бъде слаб до умерен от северозапад, а на изток - от източната четвърт.

В Западна и Централна Европа, за разлика от миналата седмица, сега е po-хладно, на места превалява и слаб дъжд.

Топло остава в южната част на Балканите, с близки до 30 градуса температури в Атина.

Доста хладно е и на изток, в Москва, с температури utre под 10 градуса дори през деня. На Балканите в следващите няколко дни отново предстои чувствително затопляне.

В сряда ще се развива купеста облачност и в и около планините ще превали и прегърми. Възможни са локални градушки. В низините вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще се повишат  и ще бъдат от 26 до 31 градуса, по-ниски  с няколко градуса на североизток и по морето.

В четвъртък ще бъде доста топло, в низините - горещо, с температури от 28 до 33 градуса.. Ще има купеста облачност, но вероятност за краткотрайни валежи има само в Южните Родопи и по Черноморието. Ще духа до умерен западен вятър.

Топло, с температури от 27 до около 32 градуса ще остане и в петък. Краткотрайни валежи ще има в планините на югозапад. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб от северозапад.

В събота и неделя атмосферата над страната ще се лабилизира. На много места ще превали и прегърми, ще има и гръмотевични бури, на места интензивни и с градушки. В събота ще остане топло, а в неделя от запад и север температурите ще се понижат с няколко градуса.