Един човек загина, а повече от двайсет бяха ранени при преминаването на торнадо през части от Тексас и Оклахома, което нанесе щети на училище, къщи и предприятия, преди бурята да продължи разрушителния си път към Луизиана и Мисисипи, съобщи Асошиейтед прес.

Силните ветрове изкорениха дървета в Риджленд, Мисисипи при преминаване на торнадо през града в района на Джаксън вчера следобед. Няма незабавни съобщения за пострадали или сериозни щети по сградите. Полицията в кампуса на Държавния университет на Мисисипи в Старквил сподели снимка на голямо дърво, лежащо през улицата

Синоптиците издадоха множество предупреждения за торнадо в щата, а предупрежденията се разпространиха и в Алабама, докато бурите се придвижваха на изток. Повече от 90 000 домове и предприятия останаха без ток от Тексас до Мисисипи.

Много училища затвориха по-рано или отмениха извънкласните занимания във вторник в някои части на Луизиана и Мисисипи, за да могат учениците да се приберат у дома, преди времето да се влоши. Отвориха се приюти за жители, които имат нужда от място за престой, докато бурите преминават през тях.

Множество торнада разкъсаха части от Тексас и Оклахома

Снимка: АР/БТА

Щетите в Ню Орлиънс

Снимка: АР/БТА

Снимка: АР/БТА

Синоптиците прогнозираха интензивни торнада и разрушителни ветрове, някои от които със сила на ураган и скорост от 120 км/ч или повече, в голяма част от Мисисипи, южна и източна Луизиана и западна Алабама. Батън Руж, Луизиана, и Джаксън, Мисисипи, са сред градовете, изложени на риск от лошо време.