През следващите 7-8 дни времето на Балканите ще се определя от стабилен, мощен и траен антициклон, с център над Украйна и Беларус, а впоследствие - над Европейска Русия.

В приземните слоеве въздушните потоци ще бъдат от изток и североизток, но арктичните студени маси ще остават много далеч от Южна Европа.

В резултат у нас температурите сутрин ще бъдат близки и малко  над обичайните, а в хълмистите и полупланински райони, както и  в поланините, времето ще бъде най-хубаво и топло за сезона.

Днес облачността ще бъде променлива, предимно висока, в местата без мъгли и ниски облаци. Такива ще има на север и  на места на изток, но около и  след обяд и  там ще има слънчеви интервали. Дневните температури ще бъдат  най-често от 15 до 21 градуса, малко по-ниски  в местата с по-трайни мъгли. ще духа слаб, до умерен вятър от изток-североизток.

Утре минималните температури ще останат от 3 до 8 градуса, но на места са възможни и стойности до около нула, един градус.

През деня ще бъде с около градус по-хладно от днес, с максимални стойности от 14 до 19 градуса. Вятърът ще остане от изток, слаб, на места в Дунавската равнина  и източните райони - до умерен. Ще остане слънчево, с мъгли и ниски облаци на места в низините.

До края на седмицата съществена промяна на времето няма да настъпи.

Остава спокойно, почрти тихо, със слаб вятър от изток или североизток. Сутрин около водните басейни и в части от низините ще има мъгли и ниски облаци, а в планините ще бъде слънчево, с разкъсана предимно средна  и висока облачност иили слънчево. Минималните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса до събота, а в неделя ще се понижат с градус-два. Ще има и места с температури около нулата при стихване на вятъра  и явно време. 

Към петък над западните райони, а в събота и  неделя - над източните, облачността ще се увеличи и  на места по Черноморието и  в Странджа е възможно да превали слаб дъжд.