Продължава бурната активност с елементи на самодейност, по въпроса за начините как да спрем промяната на климата. След самозалепванията по покрива на мотрисите в лондонското метро, друга иновационна идея дойде от Скандинавия.

Фрод Хулт чиновник от Агенцията за водоснабдяване и канализация в Осло се появи с поредица препоръки към населението по Норвежката държавна телевизия NRK.

След като съобщил, че Норвегия използвала почти двойно по-голямо количество вода от това, използвано в Дания, той продължил с препоръките си, целящи да накарат населението да пести вода.

"Не пускайте водата, когато миете зъбите си, перете само с пълни перални, купувайте само перални, които не използват толкова много вода, използвайте саксия за растенията си, вместо да ги садите в градината си.

Най-важното - уринирайте под душа сутрин - казва още Хълт.

Водещият на шоуто се опитал да оспори това твърдение, като отбелязал: "Да уринираме под душа? Знаеш ли, че много хора ще се задавят, когато чуят, че казваш това?

"Да, но е страхотна идея", отговорил Хулт. "Можем да си мием и зъбите под душа. Това е много добро за околната среда. "

Според работещи в телевизията, препоръките на служителя не срещнали топъл прием сред аудиторията на ТВ канала. Веднага след изявата на чиновника, зрители се обадили в шоуто и попитали, дали може да ходят и по голяма нужда по време на сутрешния душ.