Днес ще има променлива облачност, намаляваща по-съществено в следобедните часове. Дневните температури ще бъдат от 11 до 15 градуса. В източните райони ще духа слаб вятър от югозапад.

През нощта облачността ще бъде променлива. Минималните температури в събота сутрин ще бъдат от 1 до 7 градуса, по Черноморието до около 10.

През деня облачността ще бъде значителна, но без валежи. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса. 

В неделя ще духа умерен и силен южен вятър. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, по-ниски на запад, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 11 до 17, е Източна България и северно от планините, където ще духа фьон - до 19, 20 градуса. Преди обяд ще бъде почти без валежи, но след обяд от запад и от юг ще започнат превалявания, които постепенно ще обхващат страната.

През нощта срещу понеделник вятърът от юг ще отслабне и стихне и ще се появи и усили северозападен вятър. С него ще нахлува по-студен въздух. След временно спиране, на места, главно в планините, отново ще превали дъжд, а по високите места сняг. На места са възможни и гръмотевици. 

Мокър сняг в понеделник е възможен и в Софийско, но съществена снежна покривка няма да се образува в градската част. Дневните температури ще бъдат от 3-4 градуса в местата с по-висока надморска височина в Западна България, до 10-12 градуса в низините. Там ще духа силен и временно бурен северозападен вятър. В по-голямата част от Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще остане без съществени валежи.

В деня на Бъдни вечер- вторник, времето няма да бъде комфортно за разходки навън. Ще духа силен северозападен вятър и въпреки, че обективно температурите няма да бъдат ниски, субективното усещане за студ, заради силния вятър ще носи неприятно усещане. 

Облачността ще бъде значителна, а краткотрайни извалявания от дъжд и сняг ще има по наветрените части на планините и най-вече в Предбалкана.Краткотраен мокър сняг е възможен и в някои части на София, главно в кварталите под Витоша. Дневните температури в страната ще бъдат от 5 до 10 градуса, малко по-ниски по високите западни полета, до 2-3 градуса.

В деня на Коледа ще остане облачно и ветровито. Минималните температури ще са от около нулата в Софийско и другите високи западни полета до 5-6 градуса в ниските, ветровити части на низините. Дневният ход ще бъде слаб и максималните стойности ще бъдат от 2 до 8 градуса. Отново на места в планините ще превали сняг, в Предбалкана и североизточните райони - дъжд.

В четвъртък вятърът ще отслабне, без все още да стихва напълно до края на деня. Минималните температури ще бъдат от минус 4 на запад до 2-3 над нулата в низините. През деня максималните стойности ще доближат нормалните за декември и ще са от 1-2 до 6-7 градуса. Облачността в следобедните часове ще намалява до незначителна.

В петък сутрин ще бъде студено. По високите полета на Западна България, където вятърът ще стихва, минималните стойности ще бъдат от около минус 8, минус 9 до минус 5 градуса, като в ниските части не са изключени и стойности до около минус 10 градуса. В по-голямата част от страната минималните стойности ще са от минус 4 до минус 2 градуса.

През деня температурите ще бъдат от 2 до 7 градуса. Ще има незначителна облачност, до слънчево, със слаб западен вятър в Дунавската ранина. В котловините са възможни мъгли.

По-студено, с около или само  малко  над обичайните за периода температури, ще бъде времето в дните преди Нова година, според предварителните сценарии  на моделите. Не се очакват и някакви съществени валежи, но по тези параметри, по-конкретни прогнози очаквайте в следващите дни.