Днес ще бъде слънчево, с купести облаци. Дневните температури в повечето места ще бъдат от 27 до 31 градуса. Ще духа слаб западен вятър.

Краткотрайни превалявания не са изключени само на отделни места около планините на юг.

През нощта ще бъде ясно, с повече облаци над Южна България. Около Родопите на отделни места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад. Минималните температури утре сутрин ще са от 13 до 18 градуса.

Утре облачността ще бъде променлива, често значителна. Над южните райони ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса, в крайните южни райони до около 30, а по високите котловини на запад — малко по-ниски.

Вятърът ще бъде от северозапад-запад, умерен, в Дунавската равнина — силен.

В Европа лятото си отиде по-рано, като температури около 30 има само на Балканите и в Италия. В по-голямата част от континента е по-хладно от обичайното, на места ще превали дъжд и ще прегърми. 

У нас в четвъртък ще бъде ветровито и по-хладно. Облачността над източните райони ще бъде по-често значителна, а вятърът от запад-северозапад - умерен. По-значителни намаления на облачността ще има над западните райони.

Впетък температурите ще останат без промяна, от 22 до 27 геадуса. Облачността над западните райони ще намалее до слънчево, а повече облаци ще има на изток, но и там вероятността за превалявания е малка.

В събота температурите ще бъдат от 25 до 30 градуса. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Повече облаци и вероятност за слаби краткотрайни валежи има само в крайните южни райони. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток и североизток.,

В неделя дневните температури ще се повишат и ще бъдатот 27 до 31, 32 градуса. Купести облаци ще има над планините на запад и югозапад.

В тези райони ще превали и прегърми.

В понеделник температурите остават около 30, а вероятността за валежи е малка.

Трите почивни дни в края на тази и началото на следващата седмица ще предоставят отлични условия за туризъм, както на море, така и в планините.

За приближаването на есента най-видимият признак ще бъдат минималните температури, които в повечето дни ще бъдат от около 11 до 17-18 градуса във вътрешността на страната, но при стихване на вятъра  и ясно време вече ще има и стойности около и под 10 градуса, особено по ниските места и котловините.